Pěstební plán

MěsícKlíčíme/SázímePředpěstovávámeTipy
Ledenostruhatka
Únorbrambory ranné, celer bulvový, celer listový, ostruhatkakedlubna, pórek, řapíkatý celer, brokolice, hlíznaté begonie
Březenostruhatka, celer, petržel, hrách, šalotka, hlávkový salát, kedlubna, vinná réva, povijnicebrambory
Dubenředkvičky, cukrový hrách, dřeňový hrách, komatsunu, mizuno, trhací saláty, černý kořen, česnek, kedlubna, jiřinkycukety, tykve, kukuřice cukrová,
Květenkopr, mrkev, fazol, kukuřice cukrová, rajčata, papriky, bazalka, lichořešnice, růže, tykve, cukety, jahodník
Červenředkev, letničky, bohyšky, kanadské borůvky salátová čekankaZastřižením odkvétajících drobnokvětých rostlin podpoříte tvorbu nových poupat.
Červenecledový salát, salát batavia, salátová čekanka, brokolice, pór, kedlubna, hlíznatý fenykl, kadeřávekBohatě kvetoucí jahodníky můžete použít k množení ze šlahounů.
Srpenkadeřávek, petržel, polníček, jahodníkBrokolici sklízejte, dokud jsou růžice pevně zavřené.
Fazolové lusky sklízejte 2x až 3x týdně.
Záříroketa, řekvičky, zimní portulák, yzop, šalvěj, smil italský, čemeřice černá, smil, rozchodíkovec, ostřice, kostřava popelavá
Říjenšpenát, lebeda zahradní, tulipány, violky Seřízněte růžici brokolice, zbytek rostliny vytvoří menší růžice.
Rajčata můžete nechat dozrát doma v teple.
Opakovaně kvetoucí růže je dobré zastřihnout.
Listopad
Prosinecskimie japonská, libavka polehlá, pernétye zašpičatělá, kapusta okrasná, tymián, mateřídouška,Otrhejte listy kapusty kadeřavé až ke středu košťálu.